MODERNE ARKITEKTUR MED HISTORISK SJÆL

Den arkitektoniske stil er inspireret af de høje kornsiloer og gamle pakhuse i det tidligere havneområde, så bygningerne i dag smelter sammen med de historiske omgivelser.

Etape 1

Etape 1 består af to separate bygninger på syv og ni etager, der tilsammen danner et V. På ydersiden er facaden beklædt med røde mursten, mens indersiden er holdt i hvidmalede betonelementer. Bygningerne er designet med runde hjørner for at give et blødere udtryk og skabe en mere intim stemning. Altangangene på indersiden forbinder de to bygninger, så de fremstår som ét, og giver samtidig små solrige opholdssteder.

Etape 2

Etape 2 er en spændende bygning med springende højder, hvor det højeste tårn er på 13 etager, mens de andre varierer fra fire til 10 etager. De to nederste er bygget i røde mursten med et markant udtryk, der minder om de røde pakhuse i området, mens resten af bygningen er holdt i hvid beton – inspireret af de tidligere hvide kornsiloer. I midten af byggeriet er et skyggefuldt gårdrum omkranset af hvide vægge, hvor arkitekterne har skabt en kalkhave med grønne planter som en hyldest til Aalborgs lange historie med udvinding af kalk til produktionen af hvid beton.

Etape 3

Den sidste del af Havnehusene består af en asymmetrisk bygning på henholdsvis fem og syv etager. Facaden består af beton, der har fået en speciel lasur-maling, der får facaden til at changere i de samme røde nuancer som de gamle pakhuse i området. Som et ekstra arkitektonisk greb er vinduerne markeret med sorte rammer. I midten af bygningen er skabt et skønt gårdrum med grønne planter, blomster og en fælles terrasse i hjørnet, hvor du kan nyde solen midt på dagen.

Uanset hvilket af Havnehusene du bor i, har du let adgang til parkering, da der i nær forbindelse med bygningerne er anlagt et stort P-hus.

DEAS_v2